Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
Fake Smile


Credit



Template : Qistina Re
others : una & Athirah
Best view : Google Chrome

Lovato Capital S



♥ Hey ! Sedia cari pengganti ?! ♥
Saturday, 29 October 2011 | 09:02 | 0 comments
1.     1.  Ketika sedang memandu, tibe2 berkumandang lagu ‘My Baby U’ yang didendangkan oleh penyanyi Marc Anthony. Kebetulan lagu tersebut merupakan lagu korang berdue. Perasaan korang ketika itu…
a)      Gembira berbaur sedih, maklumlah lagu tersebut membangkitkan seribu satu kenangan.
b)      Sedih. Tibe2 teringat kembali kenangan manis korang bersama.
c)       Bengang dan terus mengalihkan siaran radio ke frekuensi yang lain.
2.     2.  Setelah sekian lame tidak berhubungan secara SMS, hari ny tibe2 jea si dea SMS bertanya khabar. Reaksi korang…
a)      Turut sama bertanya khabar.
b)      Terlalu gembira dan ini bermakna si dea masih teringat kan korang.
c)       Padam terus SMS tersebut.
3.     3.  Sahabat karib korang memberitahu yang dea ternampak si dea bersiar-siar bersama jejaka/gadis lain di sebuah kompleks membeli-belah. Kamu...
a)      Bagoslah jike si dea dah ade bf/gf yang lain.
b)      Cemburu dan betanye-tanye, siapakah yang lebih cun/hensem.
c)       Buat dangg, biyarlha dea dgn idop barunye.
4.    4.   Bagi korang, ex- korang nih seorang yang…
a)      Yang paleng rapat dgn korang nd orang yang paleng korang sayang.
b)      Seorang yang bertanggungjawab nd yang terbaik kat dunie.
c)       Selalu buat korang saked hati.
5.    5.   Korang sedang minom sorang2 di salah sebuah café. Kebetulan ex- korang pon sorang2 nd minom dkat café yang same. Korang?
a)      Senyum kearahnye.
b)      Tego dea nd ajak dea lepak skaly.
c)       Buat2 tak Nampak. Kalau Nampak pon korang akan pandang tempat lain.
6.      6. Seandainya sejarah boleh berubah antara korang dgn si dea, korang akan…
a)      Yakin semue tuh takkan berubah sbb korang tau si dea tuh keras hati, even si dea masih sayangkan korang.
b)      Mengubah situasi seperti sediakala. Korang akan perbaiki smule kelemahan diri nd menyayangi si dea sepeno hati.
c)       Berharap yang korang tak pena kenal si dea before this.
7.      7. First appointment korang dgn bf baru. Kebetulan si dea pon turot memakai perfume ‘Sport Channel’ kegemaran ex-bf korang. Reaksi korang…
a)      Even wangi dea same, tetapi si pemakainye still different.
b)      Terus kenangkan ex-bf korang. Alangkah indah kalau sebelah korang tuh adalah ex-bf korang.
c)       Terus hilang mood. Sepanjang pertemuan itu korang syik moody jea.
8.    8.   Time bufday korang, si dea cll nak mntk maaf nd at deh same time dea nak ‘rujok’ nan korang balek. Korang?
a)      Maafkan dea dgn baik nd try kembalikan ikatan yang sedie ade. Tambahan pula, korang still sayangkan dea.
b)      Jual mahal. Atcely, pintu hati korang dhaa tutop rapat utk dea.
c)       Maafkan dea even tak ikhlas.
9.    9.   Relation korang dgn mmbr ex- korang…
a)      Even tak seakrab dulu, but still agy baik.
b)      Terus berusehe agar keakraban itu terjage. Mayb dari situ korang akan dpt news tentang dea.
c)       Semakin jao nd korang berusehe gak utk tak mendampingi deorang.

Kalau korang dapat banyak A:
Jangan risau. Nampaknye korang akan dapat melupaka si dea serta membebaskan diri dari segala kenangan bersama si dea. Bagi korang dhaa taka de jodo, nak buad camane kan. Korang seboleh-bolehnye tak nak hal tuh terus menjadi beban dalam kehidupan seharian korang. Korang pon yakin yang korang boleh idop tanpa dea. Lagipon, ramai lagi jejake/gadis hensem/cun yang tggu korang kat sane tuh !

Kalau korang dapat banyak B:
Ingatan korang dekat ex-korang sering menghantui idop korang. Kesedihan sangat dirasai bile korang ingatkan balek. Segale kenangan manis korang akan turod korang abadikan. Pantang ade yang bercerita tentang si dea, sure korang akan sedih. Samelah bile lagu kegemaran korang berdue berkumandang. Korang akan menistiskan air mate tanpa dipakse. Ingat! Kat luar tuh ramai lagi jejake/gadis hensem/cun yang nak damping korang. Try buang segale kenangan tuh nd never try to remember again. Who knows, Tuhan akan meetkan korang dgn jodo yang paleng sesuai nd layak utk korang. So, jangan nak sedih2 lagi lhaa yea !

Kalau korang dapat banyak C:
Perasaan dendam sangat kuat menguasai diri korang. Korang tak bole accept luke2 yang ditinggalkan so dea. Ape pon, buang yang keroh amek yang jernih kay. Even korang maraa nd saked aty dgn dea, takyah lhaa berdendam samai akher hayat. Korang sepatotnye belaja melalui experience korang. Bukan kea experience tuh lebih mendewasekan korang? Lupekan jea lhaa sifat marah korang tuh kay.
Psst# menyayangi seseorang nd mencintai seseorang bukan melihat dari segi rupe okay. Enjoy!